Wie zijn we?

Budovereniging Tori Tytsjerkstradiel heeft een lange historie. De vereniging is opgericht op 19 mei 2003 en ontstaan uit de fusie van Judoclub Bergum en Judoclub “Trynwalden”. Judo club Bergum was er al in de 70-er jaren. Om de fusie zichtbaar te maken is er ook een nieuw logo gemaakt voor ons.

Ons logo is geïnspireerd op de Japanse vlag met twee daarvoor twee judoka’s.
De Japanse tekens betekenen natuurlijk: Judo

Waar staan we voor?

Wij willen in de regio zoveel mogelijk kinderen, maar ook volwassenen, in contact brengen met de judo sport om hun fysieke en mentale weerbaarheid te vergroten. Dit proberen we te doen met een aantal uitgangspunten in het achterhoofd:

  • Het plezier in de uitoefening van de judosport staat centraal
  • samen met het vergroten van de sociale weerbaarheid en assertiviteit
  • en het verbeteren van de lichaamscoördinatie.
  • Binnen deze kaders de ruimte bieden om op persoonlijk niveau te groeien en te onderscheiden
  • Hierbij is de sportieve prestatie niet een doel op zich

Meer dan Judo alleen!

Naast de reguliere judolessen hebben we door het jaar heen een aantal themalessen, hierbij geven we aandacht aan bepaalde onderwerpen of hebben we lekker plezier.

Pietenles
Waar kijkt ieder kind naar uit tijdens de decemberperiode? Naar Sinterklaas natuurlijk! Daarom is er de laatste les voor 5 december altijd bezoek van een aantal pieten tijdens de judoles. Dit is nooit saai!

Japanse dag
Een keer per jaar is er een les met als thema Japan. Dit is het land war de judosport vandaan komt en er is genoeg om over te vertellen.

Spelletjes dag
Na de band en slipexamens is het tijd om even te ontspannen. Of toch niet, want tijdens de spelletjesles gaat het er fanatiek aan toe. Deze spelletjes zijn gericht op het verbeteren van de coördinatie en de behendigheid maar zijn vooral ook heel erg leuk.

Vriendjes en vriendinnetjesdag
Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee naar de judoles zodat zij ook erachter kunnen komen hoe leuk judo is.

De seizoensafsluiting
Voordat de zomervakantie begint met zijn allen even lekker zwemmen in Gytsjerk en vooral veel pannenkoeken eten!